Tiia Kerttula

Tiia aloitti tanssin harrastamisen 10-vuotiaana kiinnostuessaan showtanssista. Jo muutama vuosi harrastuksen aloittamisen jälkeen, hän pääsi mukaan edustusryhmään. Teini-ikäisenä tanssiharrastus monipuolistui kilpa- ja lavatanssien myötä. Opiskelut tanssin osalta Tiialla alkoivat lukiosta, jossa hän suoritti tanssin lukiodiplomin. Myöhemmin aiempi liikunnanohjaustausta sai Tiian kiinnostumaan tanssin opettamisesta, ja hän aloittikin syksyllä 2016 tanssinopettajakoulutuksessa.

Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksesta Tiia valmistui keväällä 2020. Opintojen aikana tanssinkirjo on laajentunut entistä monipuolisemmaksi ja mukaan ovat tulleet muun muassa nykytanssi ja baletti sekä useita paritanssilajeja. Tanssiopintoja on kertynyt myös ulkomailta, sillä syksyllä 2019 Tiia kävi opiskelijavaihdossa Australiassa. Esiintymiskokemusta Tiialle on kertynyt vuosien aikana erilaisten produktioiden ja tanssikeikkojen myötä.

Opettajana Tiia on iloinen, helposti lähestyttävä ja kokeilunhaluinen. Hän rakastaa tanssin tuomaa fiilistä ja tunnetta oman kehon mahdollisuuksista. Tärkeintä tanssissa on rajojen rikkominen ja itsensä ylittäminen sekä vapaus tehdä ja tuntea. Hän haluaa kannustaa oppilaita etsimään itsestään uusia ulottuvuuksia tanssin avulla.

Tiia opettaa DA:lla kaikenikäisiä oppilaita, lajeina Jazz- ja Showtanssi, Lastentanssi, Latino Show ja Heels. Kaudella 2020-2021 Tiia opettaa Lempäälässä, Kangasalla, Tampereella ja Ylöjärvellä.