Sini Muranen

Tampereelta kotoisin oleva Sini on tanssinut 6-vuotiaasta asti aloittaen baletilla ja laajentaen melko pian jazz- ja nykytanssiin. Tanssinopettajaksi (AMK) hän valmistui Turun Taideakatemiasta vuonna 2013. Lisäksi hän on tehnyt opintoja  myös Tukholman Stockholm University of Dance and Circuksessa. Sinille on alusta alkaen on ollut selvää, että hän haluaa toimia monipuolisesti tanssin kentällä. Tanssinopetuksen lisäksi hän on mukana Tanssiteatteri Liikerissä tanssijana ja koreografina. Sini on myös yksi Vinhan jäsenistä, joka järjestää musiikki- ja liiketuokioita ikääntyville.

Dance Actionsilla Sini opettaa tällä kaudella show-, jazz- ja nykytanssia, perhetanssia, lastentanssia sekä tanssitekniikkaa. Hän opettaa myös tanssikoulun intensiiviryhmiä Tampereella sekä Ylöjärvellä.

”Hedelmällisintä opettamisessa on nähdä omien oppilaiden kehitys, se kun saa kasvattaa pienestä tanssijan alusta omaa kehoaan ja liikettään ymmärtävän tanssijan. Yhtä kiehtovaa on opettaa vasta alkanutta vähän vanhempaa nuorta tai aikuista ja huomata hänen kehityksensä liikkujana, kuin myös se että saa lastentanssissa kasvaneen tanssin palon roihahtamaan liekkeihin. 

Opettamisessa arvostan eniten pitkäjänteisyyttä, nöyryyttä, heittäytymiskykyä ja rohkeutta. Tanssin ydin ei minulle ole pelkästää askelten oikein opettelua, vaan tanssin ytimen ymmärtämistä, mikä on jokaiselle tanssijalle erilainen. Minulle tanssin ydin on sen ilmaisuvoima ja ainainen tapa yllättää. Tanssi on minulle seikkailu ja tutkimusmatka, joka on vasta aluillaan.”

Lisää Sinistä voi lukea hänen nettisivuiltaan: https://sinihmuranen.wordpress.com

Sini on äitiylomalla kevään 2021.