Russell Adamson

Russell Adamson on kotoisin Jamaikalta, mutta muutti perheensä kanssa Lontooseen ollessaan 10-vuotias. Russell on aina ollut kiinnostunut urheilusta ja hän harrasti nuorena mm. voimistelua ja Kung Fu`a. Kiinnostus tanssiin heräsi ensimmäistä kertaa Amerikan matkalla, missä Russell näki Brooklynin kaduilla erilaisia katutanssilajeja.  Tanssista ja ahkerasta treenaamisesta innostuneena Russell osallistui ryhmänsä kanssa menestyksekkäästi katutanssitanssikilpailuihin Lontoossa ja lopulta päätyi hakemaan tanssijaopintoihin

Russell on opiskellut Lontoossa London Contemporary Dance Schoolissa ja London Central School of Balletissa. Lisäksi hän on kouluttautunut useiden kansainvälisesti tunnettujen opettajien ja koreografien (Mm. Alvin Ailey Company, Matt Mattox Company, Royal Ballet School, Martha Graham Company) johdolla Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Russell on esiintynyt omilla sooloteoksillaan useilla festivaaleilla Suomen lisäksi mm. Latviassa, Itävallassa ja Isossa-Britanniassa. Lisäksi hän on tähdittänyt useiden musikaalien solistirooleja Lontoossa, Tukholmassa ja Helsingissä.Hän on myös luonut monia koreografioita eri tanssiryhmille niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen töitään on nähty mm.  kansallisbaletin näyttämöllä, festivaaleilla, teattereissa, televisiossa ja muotinäytöksissä.Russell esittely

Jo pitkään Suomessa asunut Russell on arvostettu tanssinopettaja, joka on tunnettu poikkeuksellisen laajasta tanssin tietämyksestä ja teknisestä osaamisesta. Hän on monipuolinen ja fyysinen tanssija sekä innovatiivinen ja vaativa tekniikkaopettaja. Hän motivoi oppilaitaan keskittymään työhönsä, jotta he kehittyvät optimaalisella tavalla. Hän on kouluttanut monia tanssijoita myös ammattiin ja opettaa tulevia ammattitanssijoita edelleen mm. Tampereen konservatoriossa.

Russell opettaa tulevalla kaudella Dance Actions Cityllä perjantaisin Showjazz, Hip Hop Fusion sekä Floor Barre & tanssitekniikka -ryhmiä. Tervetuloa Russellin tunneille!