Niina Rajaniemi

Niina Rajaniemi on tamperelainen tanssitaiteilija, joka toimii koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana tanssi- ja esitystaiteen aloilla. Hän on opiskellut tanssia ja koreografiaa Karjaalla Västra Nylands folkhögskolanissa, valmistunut tanssijaksi Outokummusta (2013), Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokselta (2012), sekä suorittanut pedagogiopintoja Turun Taideakatemiassa sekä Taideyliopistossa (2014-2017).

Niina on tanssinut monien koreografien teoksissa, opettanut ympäri Tamperetta eri tanssikouluissa, tanssinut musikaaleissa sekä toiminut monissa produktioissa koreografina. Perustettuaan vuonna 2017 nykytanssikollektiivin, Rajaniemi Collectiven hän on keskittynyt opetusten rinnalla taiteelliseen työskentelyyn.

Tanssikoulu Dance Actionilla Niina opettaa lastentanssia, jazz- ja showtanssia sekä nykytanssia. Niinan vahvuuksia opettajana ovat laaja tanssitekninen osaaminen sekä taiteellinen luovuus. Tunneilla keskitytään paljon perustekniikkaan, unohtamatta luovuutta ja leikkiä.