Minna Tanttu

Minna on Tanssikoulu Dance Actionsin toinen omistaja, ja hänellä on monipuolinen tausta tanssijana ja tanssinopettajana. Hän on aloittanut tanssin säännöllisen harrastamisen Mikkelissä 7-vuotiaana, kun luokanopettaja houkutteli hänet mukaan kansantanssiryhmään. Tanssi tuntui heti omalta lajilta ja pian mukaan tulivat myös jazztanssi sekä kilpatanssi. Lukion jälkeen Minna päätti keskittyä tanssimiseen ja muutti uuden kilpatanssiparinsa kanssa Ouluun, missä oli hyvät harjoitus- ja valmentautumismahdollisuudet.

Vuonna 1991 Oulun Konservatoriossa alkoi uusi nelivuotinen tanssinopettajakoulutus ja Minna aloitti siellä opiskelun kohti ammattilaisuutta. Päälajina hänellä oli vakio- ja latinalaistanssit, joiden lisäksi tärkeimmät opiskeltavat tanssilajit olivat baletti, jazz- ja nykytanssi, flamenco sekä lastentanssi. Koulun aikana vuonna 1993 Minna siirtyi tanssin ammattilaiseksi ja aktiivinen kilpaileminen vakio- ja latinalaistansseissa jatkui nyt uuden parin, samassa koulussa opiskelevan Markku Luttisen kanssa. Yhdessä he saavuttivat ammattilaisten vakioiden ja 10-tanssien Suomen mestaruuksia ja edustivat Suomea useana vuonna vakio-, latinalais- ja 10-tansseissa sekä EM- ja MM-kisoissa.

Valmistuttuaan tanssinopettajaksi vuonna 1995 Minna on kiertänyt ympäri Suomea opettamassa ja valmentamassa kaikenikäisiä ja -tasoisia tanssijoita. Kotikin vaihtui Oulusta Tampereelle, missä Minna ja Markku yhdessä perustivat oman tanssikoulun, joka sai nimekseen Dance Actions.

Minna on rohkaiseva ja kannustava opettaja, joka haluaa oppilaidensa oikeasti oppivan ja löytävän tanssin ilon. Opetuksessaan hän painottaa tanssin perusasioiden opiskelun merkitystä, luonnollista liikettä ja hyvää perustekniikkaa.

Dance Actionsillä Minna opettaa latinalaistanssin tekniikkaryhmää Tampereen keskustan studiolla tiistaisin sekä valmentaa Latin Style – tanssijoita,  Latino Show -kilparyhmiä & duoja sekä kilpatanssijoita.

 

KOULUTUS JA TUTKINNOT

Ylioppilas

Tanssinopettaja 1995, Oulun Konservatorio, pääaineena kilpa- ja seuratanssit, sivuaineina mm. baletti, jazz- ja nykytanssi, lastentanssi, flamenco

STOL tanssinopettajatutkinto
IDTA latinalaistanssien Associate-tutkinto
IDTA latinalaistanssien Member-tutkinto
ISTD vakiotanssien Member-tutkinto
IDTA latinalaistanssien Fellow-tutkinto

Säännölliset opintomatkat Englantiin, jossa opiskelu maailman parhaiden vakio- ja latinalaistanssiopettajien johdolla
Lukuisia kursseja tanssin eri osa-alueilta, mm. baletti, flamenco, jazztanssi, lastentanssi
Rumbita®-lisenssiohjaajatutkinto 2007

STOL = Suomen tanssinopettajain liitto
IDTA = International Dance Teachers Association

 

YHTEYSTIEDOT
Minna Tanttu
minna.tanttu[at]danceactions.fi