Markku Luttinen

Tanssikoulu Dance Actionsin toinen omistaja Markku aloitti tanssiharrastuksensa hetken mielijohteesta koulun tanssikerhossa. Pian nuori mies oli totaalisesti tanssikärpäsen purema ja innokas kilpailija. Uutta opeteltiin koko ajan Asko ja Salme Raukovaaran johdolla ja tulostakin tuli. Junioriluokissa saavutuksina oli kaksi Suomen mestaruutta ja nuorisossa yksi. Markku siirtyi yleiseen luokkaan jo 15-vuotiaana, ja tanssi jo vuoden kuluttua SM-finaalissa ylimmässä taitoluokassa. Merja Satulehdon kanssa hän saavutti Suomen mestaruuden latinalaisissa ja 10-tanssissa.

Harrastus oli muuttunut toiveeksi tulevasta ammatista ja Markku lähti opiskelemaan tanssia ulkomaille, ensimmäisenä etappinaan Norja. Oslossa hän viihtyi vuoden, jonka jälkeen edessä oli muutto Englantiin, jossa tanssin opiskelu venähti kuuden vuoden mittaiseksi. Tuomisina oli uskomaton määrä kokemuksia kilpailuista ympäri maailmaa sekä pää täynnä tanssitietoutta.

Takaisin Suomeen muutettuaan Markku alkoi opettaa tanssia päätoimisesti. Englannissa ollessaan hän oli hankkinut useita kansainvälisiä tutkintoja, mutta repertuaariaan laajentaakseen opiskeli myös Oulun Konservatoriossa tanssinopettajakoulutuksessa, josta valmistui yhtenä kolmesta ensimmäisestä ”virallisesta” kilpatanssin opettajasta Suomessa. Kilpauraltaan Markulla on yhteensä 12 Suomen mestaruutta eri taso- ja ikäluokissa sekä SVUL:n (SUL) pronssinen ansiomerkki. Hän on edustanut Suomea vakio-, latinalais- ja 10-tansseissa EM- ja MM-kisoissa, niin amatööreissä kuin ammattilaisissakin.

 

KOULUTUS JA TUTKINNOT
Ylioppilas
STOL tanssinopettajatutkinto
IDTA vakiotanssien Associate-tutkinto
IDTA vakiotanssien Member-tutkinto
IDTA latinalaistanssien Member-tutkinto
IDTA latinalaistanssien fellow-tutkinto
Oulun Konservatorion kilpa- ja seuratanssiopettajalinja, 4 vuotta
ISTD vakiotanssien Member-tutkinto
Monen vuoden opiskelu Norjassa ja Englannissa maailman parhaiden opettajien johdolla
Lukuisia kursseja tanssin eri osa-alueilta

STOL = Suomen tanssinopettajain liitto
IDTA = International Dance Teachers Association
ISTD = International Society of Teachers of Dancing

 

YHTEYSTIEDOT
Markku Luttinen
markku.luttinen[at]danceactions.fi