Henna-Riikka Seima

Henna-Riikka “Henkka” Seima aloitti tanssimisen 10-vuotiaana ja on 13-vuotiaasta lähtien harrastanut aktiivisesti useita eri tanssilajeja. Koulutukseltaan hän on liikunnanohjaaja ja tanssinopettaja. Hän on opettanut street- ja showlajeja vuodesta 2001 lähtien, pääasiallisesti Tampereella ja lähikunnissa, sekä vuosina 2004-2009 myös Heinolassa, Lahdessa ja Oulussa. Dance Actionsilla hän aloitti vuonna 2009. Henna-Riikka on käynyt New Yorkissa tanssitunneilla loma- ja kilpailumatkojen yhteydessä vuodesta 2005 lähtien.

Henna-Riikka aloitti kilpailun Performing Arts ja katutanssilajien SM-kilpailuissa vuonna 2002, josta lähtien hän kisasi aktiivisesti mitalisijojakin saavuttaen. Hän on myös tehnyt koreografioita sekä streettanssin SM-kisoihin, että Performing Arts SM-kisoihin vuodesta 2007 lähtien.

Henna-Riikka kilpailee yhä, mutta SM-kisojen rinnalle ovat tulleet myös tanssitapahtumat ja -katselmukset. Hänen roolinsa on nykyään useimmiten koreografina ja tanssinopettajana. Henna-Riikan ryhmät ja tanssijat ovat osallistuneet useisiin eri tapahtumiin ja saaneet myös menestystä niissä. Henna-Riikka haluaa haastaa tanssijoitaan ajattelemaan tanssista mahdollisimman laaja-alaisesti. Hänen koreografioissaan on oma persoonallinen leimansa ja hän kannustaa tanssijoita omaan persoonalliseen tapaan liikkua ja ajatella tanssista.

Henna-Riikka korostaa tunneillaan hyvää perusteiden hallintaa. Opettajana hän on vaativa, mutta samalla kiltti ja kannustava, huumoria unohtamatta. Hän pyrkii tarjoamaan oppilaille onnistumisen kokemuksia, mutta samalla hän haluaa sellaisen tanssiympäristön, jossa epäonnistuminen on myös osa harjoittelua ja sallittua. Opettajana Henna-Riikka iloitsee eniten niistä hetkistä tunneilla, kun oppilas kauan jotain asiaa harjoiteltuaan vihdoin onnistuu tai kun tanssija pystyy tanssin kautta ilmaisemaan itseään haluamallaan tavalla.

Dance Actionsilla Henkka opettaa lapsista aikuisiin Show-, Hip Hop-, Street- ja Street Jazz -lajeja.

 

KOULUTUS JA TUTKINNOT
* Tanssinopettaja (AMK), Oulun seudun AMK, showtanssin suuntautumisvaihtoehto, 2006-2010
* Liikunnanohjaaja (AMK), Haaga- Helia AMK, Vierumäen yksikkö 2003-2008
* Liikunnanopettajan opintoja, Gymnastik och idrottshögskolan, Tukholma, kevät 2005

 

KILPAILUTULOKSIA
SM 2004 – Hip Hop – muodostelma aikuiset, 1.sija
SM 2009 – Performing Arts – muodostelma aikuiset, 2. sija
SM 2009 – Disco Dance – muodostelma aikuiset, 2. sija
MM 2009 – World Modern Championships – muodostelma aikuiset, 2. sija