Ekaterina Potanina

Ekaterina on aloittanut baletin harrastuksen jo pikkutyttönä. Hän on opiskellut balettia pätevien opettajien ohjaamana ja heidän kauttaan omaksunut kuuluisan Vaganovan balettikoulun perinteet ja taidot.

Tanssijana Ekaterina on toiminut Izhevskin kaupungin Ooppera- ja balettiteatterissa, jossa hän on tanssinut klassista repertuaaria, kuten Joutsenlampea, Giselleä, Capelia ja Shopeniania.

Tanssinopettajan pätevyyden Ekaterina hankki Pietarissa sijaitsevasta Leningradin alueen kulttuuri- ja taidecollegesta. Lisäksi hän osallistui myöhemmin myös Pietarin Vaganova-akatemian pedagogiseen koulutukseen. Nykytanssin maailmaan Ekaterina on puolestaan sukeltanut Jyväskylän yliopistossa, missä hän opiskeli  tanssipedagogiikkaa. Ekaterina on luonteeltaan utelias ja hän nauttii jatkuvasta opiskelusta. Tänä keväänä hän aloitti opiskelun pilates-ohjaajaksi.

Ekaterina opettaa klassista balettia sekä lapsille että aikuisille. Hänen repertuaariinsa kuuluvat myös karakteeritanssit eli eri maiden kansantanssit. Hän tekee paljon töitä voimistelijoiden ja taitoluistelijoiden kanssa. Dance Actionsillä kaudella 2023-2024 Ekaterina opettaa balettia Tampereen keskustan studiolla ja toimii myös kilparyhmien tanssitekniikan ja baletin opettajana.

”Opettajana olen tasapuolinen, kannustava ja lempeä. Tanssi on rakkauteni ja intohimoni!”

Tervetuloa Ekaterinan oppiin Dance Actions Citylle perjantaisin!