Latino Show ja Synchro Dance koetanssit tiistaina 17.12.

 

HAE MUKAAN DANCE ACTIONS LATINO SHOW JA SYNCHRO DANCE AIKUISTEN KILPARYHMÄÄN VUODELLE 2020!

 

Mukaan voivat hakea tanssijat seuraavista ikäryhmistä:

 • JUNIORIT
  Aikuiset 1 ryhmiin voidaan hyväksyä myös juniori-ikäisiä tanssijoita, jotka ovat maksimissaan kaksi vuotta nuorempia. (Vuosina 2004-2005 syntyneet)
 • AIKUISET 1:
  Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuoden aikana 17 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 2003 syntyneet ja sitä vanhemmat)
 • AIKUISET 2:
  Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 31 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 1989 syntyneet ja sitä vanhemmat)
 • AIKUISET 3:
  Kilpailijat, jotka täyttävät kilpailuvuonna 45 vuotta tai ovat sitä vanhempia. (Vuonna 1975 syntyneet ja sitä vanhemmat)

Ryhmien tanssijoilta edellytetään vankkaa aikaisempaa tanssitaustaa ja pohjaa latinalaistansseista. Kilparyhmien lukumäärä päätetään koetanssien perusteella. Dance Actionsin Latino Show opettajatiimiin kuuluvat Minna Tanttu, Markku Luttinen, Tiia Kerttula ja Mira Aho.

Koetanssin jälkeen mahdollisesti koottavien kilparyhmien päätavoite on Latino Shown SM-kilpailut Jyväskylässä lauantaina 18.4.2020. (aikuiset 1) sekä IKM-kilpailut Oulussa 3.-4.10.2020 (aikuiset 2 ja 3) sekä mahdollisesti myös MM-kilpailut.

Ryhmät osallistuvat mahdollisuuksien mukaan myös muihin kilpailuihin, kuten Latino Show Cupiin syksyllä 2020.

 

HAKU- JA INFOTILAISUUS TIISTAINA 17.12. KLO 18-19

Varaudu, että tilaisuus voi kestää myös hieman kauemmin.

Paikka: Dance Actions City, sali 1, Pyhäjärvenkatu 1C, 2. Kerros, 33200 Tampere.

Hinta: 10 €, maksetaan käteisellä rekistöröitymisen yhteydessä.  Rekisteröinti  klo 17.30-17.50.

Koetanssitilaisuus on normaali rento tanssitunti, johon ei tarvitse valmistautua etukäteen eikä sitä tarvitse jännittää. Hakutilaisuus ei vielä sido mihinkään, tunnille voi osallistua, vaikka ei kisaryhmään vuonna 2020 haluaisikaan. Tule siis rohkeasti mukaan tanssimaan ja kuulemaan lisää Latino Showsta ja kisaryhmätoiminnastamme!

Lisätietoja voi kysellä:

 • sähköpostilla minna.tanttu(at)danceactions.fi
 • tanssikoulun numerosta 040 7351753
 • paikan päällä infotilaisuudessa.

 

 

MITÄ ON LATINO SHOW?

Latino Show on fuusiolaji, jossa kilpaileva teos voi pohjautua mihin tahansa Latinalaisessa Amerikassa syntyneeseen tanssilajiin tai -rytmiin tai niistä kehittyneisiin tämän päivän tyyleihin

Latino Show -esitys voi olla rakennettu joko yhden tanssilajin ja -rytmin varaan tai siinä voi yhdistää useampaa tanssilajia tai – rytmiä tai useampaa musiikkikappaletta. Musiikki voi olla tyyliltään joko autenttista latinalaismusiikkia tai mitä tahansa muuta musiikkia. Mikäli musiikki ei ole selkeästi latinalaista tai sen henkistä, koreografian liikekielen tulee pohjautua johonkin tunnistettavaan latinalaistanssitekniikkaan ja sitoa teos latino show ́hun.

Latino Show Cup -kilpailuihin ovat tervetulleita kaikki lattarityylit ja -tanssit – myös kilpatanssitekniikkaan pohjaavat latinalaisamerikkalaiset tanssit samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. Latino show -kilpailujen rikkautta on useat erilaiset lattarityylit, jotka esittäytyvät oman karakteerinsa mukaisesti, eikä kilpailussa ole tarkoitus arvottaa toista karakteristista tyyliä paremmaksi kuin toista.

Latino Show on kilpailumuoto, joka soveltuu erinomaisesti erilaisia latinotansseja harrastaneille tanssijoille: salsaajille, seuratanssijoille, kilpatanssijoille, bailatinon tai muun yksintanssilajin harrastajille. Lajissa pääsee hyödyntämään osaamistaan ja saa samalla uudenlaista esiintymis- ja kilpailukokemusta. Latino show tuo vaihtelua ja monipuolisuutta harjoitteluun sekä opettaa ryhmätyöskentelyä. Laji avaa myös parittomille tanssijoille mahdollisuuden kilpailla, sillä pienryhmä voi muodostua vaikka pelkästään naisista.

 

MITÄ ON SYNCHRO DANCE?

Synchro Dancessa voi kilpailla millä tahansa tanssityylillä tai -rytmillä. Synchro Dancessa tanssijat tanssivat koko esityksen ajan keskenään samoja liikkeitä, samassa muodostelmassa, mahdollisimman yhdenmukaisesti ja yhdenaikaisesti. Edes kaanonit tai liikkeiden tekeminen peilaamalla eivät ole sallittuja. Muodostelman liikkuminen tanssilattialla on sallittua ja toivottavaa. Suuntia voi käyttää siten, että tanssija kääntyy omalla paikallaan muuttamatta muodostelmaa tai paikkaa muodostelmassa. Viimeisen 20 sekunnin aikana saa loppuhuipennukseksi vaihtaa muodostelmia ja paikkoja.