Erikois- ja kisaryhmät kaudelle 2017-2018

Tanssikoulu Dance Actionsin erikoisryhmät kaudelle 2017-2018

Tanssikoulun erikoisryhmät on tarkoitettu aktiivisille ja motivoituneille tanssinharrastajille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti useamman kerran viikossa, esiintyä sekä osallistua erilaisiin tanssitapahtumiin ja –kilpailuihin. Näissä ryhmissä tanssiminen vaatii sitoutumista ja ehdottomasti säännöllistä läsnäoloa tunneilla ja harjoituksissa, mutta se myös antaa vastineeksi paljon. Ryhmässä on mukavampi treenata, tanssitekniset taidot ja ilmaisu kehittyvät nopeasti. Ryhmän omien viikkotuntien lisäksi useimpien ryhmien ohjelmaan kuuluu valinnaisia tanssitunteja sekä leiri- ja teemapäiviä viikonloppuisin.

Alla tietoa ryhmistä ja pääsykoepäivistä. Sivua täydennetään sitä mukaan, kun yksityiskohdat varmistuvat.

 

LAPSET:

Dance Actions Kids 

Dance Actions Kids on tanssikoulun showtanssin muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella v. 2007 syntyneitä tai sitä nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Mira Aho ja Kerttu Peiponen. Ryhmä harjoittelee kolme kertaa viikossa. Ryhmän kilpailullinen päätavoite on showtanssimuodostelma lasten ikäkausimestaruuskilpailuissa keväällä 2018. Jos hakija ei tule hyväksytyksi DA Kidseihin, hänellä on mahdollisuus päästä Showkids mini-ryhmään.

Koetanssi: Maanantaina 29.5. klo 17.30 – 19.00. Ilmoittautuminen paikan päällä klo 17-17.20. Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Show Kids mini

”Matalamman kynnyksen” – tanssiryhmä 2007 syntyneille tai sitä nuoremmille tytöille ja pojille. Ryhmän päälaji on showtanssi ja se kokoontuu maanantaisin Tampereen keskustan studiolla ja lauantaisin Nekalan studiolla. Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Mira Aho ja Kerttu Peiponen. Ryhmään ei ole pääsykoetta, mutta Dance Actions Kidsien koetanssieihin osallistuneet, mutta ei tällä kertaa mukaan valitut tanssijat, ovat etusijalla ryhmän vapaisiin paikkoihin. Tiedustelut vapaista oppilaspaikoista: mira.aho(at)danceactions.fi

Dance Actions Street Kids 

Street Kids on tanssikoulun lasten hip hop muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella v. 2007 syntyneitä tai sitä nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat koetanssin kautta. Ryhmän vastuuopettajana toimii Kerttu Peiponen. Ryhmän kilpailullinen päätavoite on hip hop muodostelma lasten ikäkausimestaruuskilpailuissa keväällä 2018. Tiedustelut: kerttu.peiponen(at)danceactions.fi

Koetanssi: Torstaina 1.6. klo 18.30 – 19.30, ilmoittautuminen paikan päällä klo 18 – 18.20 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Street Kids minit

”Matalamman kynnyksen” – kehitysryhmä alle 11-vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmän päälaji on hip hop ja se kokoontuu  perjantaisin Nuolialan päiväkodilla (Pirkkala). Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään yksi lisätuntia tanssikoulun muusta tarjonnasta. Ryhmän opettajana toimii  Kerttu Peiponen. Ei pääsykoetta, tiedustelut: kerttu.peiponen(at)danceactions.fi

Dance Actions Disco Tribe

Tanssikoulun uusi discotanssin muodostelmajoukkue! Ryhmän tanssijat voivat olla Kids- tai Juniors -ikäisiä, eli tulevalla kaudella 2003 syntyneitä tai nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän koko on 16-24 tanssijaa ja ryhmän kilpailullinen päätavoite on junioreiden discomuodostelma Disco SM-kilpailuissa Seinäjoella 14.-15.4.2018. Ryhmän vastuuopettajana ja -koreografina toimii Manu Uimi. Ryhmä treenaa etukäteen ilmoitetun aikataulun mukaisesti viikonloppuisin sekä säännöllisesti disco-kehitysryhmässä tiistaisin klo 19-20.

Koetanssi: Maanantaina 24.7. klo 17.00 – 18.15, ilmoittautuminen paikan päällä klo 16.30 – 16.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

 

JUNIORI- JA NUORISOIKÄISET SEKÄ YLI 16 VUOTIAAT:

Dance Actions Juniors

Dance Actions Juniors on tanssikoulun showtanssin muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella 2003-2006 syntyneitä. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän koko on 16-24 tanssijaa ja yksi ryhmän kilpailullisista tavoitteista on showmuodostelma Performing Arts SM-kilpailuissa kesäkuussa 2018. Ryhmä aloittaa kauden koreografia- ja ek-leirillä 31.7.-4.8. ja sen jälkeen harjoittelee koko kauden Tampereen keskustan studiolla kerran viikossa (ke) sekä tanssitekniikkatunnilla (pe/la) . Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään kaksi lisätuntia tanssikoulun ja ryhmän vetäjän määrittelemästä valikoimasta. Ryhmän vastuuopettajana ja -koreografina toimii Kerttu Peiponen.

Koetanssi: Maanantaina 5.6. klo 17.30 – 19.30, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17 – 17.20 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

DA Showdancers 

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kehittyä tanssijana motivoituneessa seurassa ja tavoitteena on myös esiintyä ja osallistua erilaisiin tanssitahtumiin ja -kilpailuihin. Mukaan voivat hakea 2003-2006 syntyneet tanssijat. Tämän showtanssimuodostelman koko on 16-24 tanssijaa ja yksi ryhmän kilpailullisista tavoitteista on showmuodostelma Performing Arts SM-kilpailuissa kesäkuussa 2018. Ryhmään valitaan tanssijat koetanssin kautta. Opetuksessa keskitytään tanssitekniikan opiskeluun, kehonhuoltoon ja monipuolisiin tanssisarjoihin. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa (pe+su) ja lisäksi oppilas valitsee vähintään yhden muun harjoittelua tukevan tunnin tanssikoulun tarjonnasta. Ryhmän opettajina toimivat Kerttu Peiponen ja Emilia Nurmela.

Koetanssi: Täydennyshaku mahdollisesti vapautuneille paikoille on tiistaina 8.8. klo 18.00 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.30 – 17.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

DA Spovers – Ylöjärven EK

Ylöjärven oma esiintyvä ja kilpaileva ryhmä, joka kokoontuu ryhmänä kaksi kertaa viikossa. Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään yksi lisätunti tanssikoulun muusta tarjonnasta. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän tavoitteena on monipuolinen ja pitkäjänteinen tanssitreenaaminen. Teknisten asioiden lisäksi tanssillinen ilmaisu kehittyy erilaisten luovien harjoitteiden avulla. Tunneilla yhdistyvät showtanssin lisäksi jazz- ja nykytanssitekniikat. Opettajina toimivat Sini Muranen ja Mira Aho.

Koetanssi: Täydennyshaku tiistaina 8.8. klo 18.00 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.30 – 17.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Dance Actions Motion 

Dance Actions Motion on tanssikoulun aikuisten yli 16 v. showtanssin muodostelmajoukkue. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän koko on 16-24 tanssijaa ja ryhmän kilpailullinen päätavoite on showmuodostelma Performing Arts SM-kilpailuissa kesäkuussa 2018. Ryhmä harjoittelee muodostelmaa koko kauden Tampereen keskustan studiolla kerran viikossa. Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään kaksi lisätuntia tanssikoulun muusta tarjonnasta. Ryhmän vastuuvetäjänä toimii tulevalla kaudella Sanna-Mari Karinki.

Koetanssi: Täydennyshaku mahdollisesti vapautuneille paikoille on tiistaina 8.8. klo 18.00 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.30 – 17.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Dance Actions aikuiset 2 showtanssiryhmä 

Tanssikoulun aikuisten 30+ oma showtanssin muodostelmajoukkue, jossa treenataan tosissaan, mutta ei missään tapauksessa ryppyotsaisesti! Tanssijoiden tulee olla 1987 syntyneitä tai sitä vanhempia. Ryhmään ei ole pääsykoetta, mutta osallistujilta edellytetään aikaisempaa tanssiharjoittelua. Ilmoittautumiset tanssikoulun ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Ryhmä osallistuu showmuodostelma aikuiset 2 – sarjaan Performing Arts SM-kilpailuissa Helsingissä 9.-10.6.2018. Ryhmä harjoittelee koko kauden Tampereen keskustan studiolla kerran viikossa. Vastuuvetäjänä toimii niin tanssi- kuin teatteripuoleltakin tuttu tanssija-näyttelijä- tanssinopettaja Emmi Kallioniemi.

FlowFlakes

FlowFlakes on tanssikoulun vuodesta 2014 toiminut tanssiryhmä, johon haetaan ensi kaudelle vähintään 11 vuotta täyttäneitä tanssijoita. Ryhmän päätanssilajit ovat show-, jazz- ja nykytanssi. Tulevan vuoden aikana ryhmän tanssijat kehittävät teknisiä ominaisuuksiaan, ilmaisuaan ja tutustuvat tanssiin taiteena. Ryhmä tulee osallistumaan kilpailuihin sekä erilaisiin tanssitapahtumiin ohjaajien valintojen mukaan. Ryhmä treenaa yhdessä kahdesti viikossa ja sen lisäksi tanssija valitsee vähintään kaksi tanssituntia tanssikoulun muusta tarjonnasta. Ryhmän opettajina toimivat Sanna-Mari Karinki ja Sini Muranen.

Koetanssi: Täydennyshaku tiistaina 8.8. klo 18.00 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.30 – 17.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Artimals

Artimals on tanssikoulun vuodesta 2013 toiminut tanssiryhmä, johon haetaan ensi kaudelle vähintään 14 vuotta täyttäneitä tanssijoita. Ryhmän päätanssilajit ovat show-, jazz- ja nykytanssi. Tulevalla kaudella ryhmän opettajina toimivat Sini Muranen ja Jenna Kuivamäki. Ryhmään valitut tanssijat kehittävät teknisiä ominaisuuksiaan, ilmaisuaan ja tutustuvat tanssiin taiteena. Ryhmä tulee osallistumaan kilpailuihin sekä erilaisiin tanssitapahtumiin ohjaajien valintojen mukaan. Ryhmä treenaa säännöllisesti yhdessä kahdesti viikossa ja sen lisäksi tanssija valitsee vähintään kaksi muuta tanssituntia tanssikoulun muusta tarjonnasta.

Koetanssi: Täydennyshaku tiistaina 8.8. klo 18.00 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.30 – 17.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Dance Actions Disco Tribe

Tanssikoulun uusi discotanssin muodostelmajoukkue! Disco on nopeutta, voimaa ja notkeutta vaativa sähäkkä tanssilaji. Ryhmä tähtää discotanssin aktiiviseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Ryhmän tanssijat voivat olla Kids- tai Juniors -ikäisiä, eli tulevalla kaudella 2003 syntyneitä tai nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta ja heiltä edellytetään hyvää oman kehon tuntemusta, fyysistä kuntoa sekä ennen kaikkea asennetta! Ryhmän koko on 16-24 tanssijaa ja ryhmän kilpailullinen päätavoite on junioreiden discomuodostelma Disco SM-kilpailuissa Seinäjoella 14.-15.4.2018. Ryhmän vastuuopettajana ja -koreografina toimii Manu Uimi. Ryhmä treenaa etukäteen ilmoitetun aikataulun mukaisesti viikonloppuisin sekä säännöllisesti disco-kehitysryhmässä tiistaisin klo 19-20. Joukkue aloittaa kauden starttileirillä Dance Actions Cityllä ma-ke 7.-9.8. klo 10-13.

Koetanssi: Maanantaina 24.7. klo 17.00 – 18.15, ilmoittautuminen paikan päällä klo 16.30 – 16.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

Street / Hip Hop kehitysryhmä

Street kehitysryhmä koostuu 11-16 v. pojista ja tytöistä ja se kokoontuu Tampereen studioilla kahdesti viikossa. Ryhmässä treenataan erityisesti hip hoppia, mutta myös muita katutanssilajeja. Ryhmään ei ole pääsykoetta, mutta osallistujilta edellytetään aikaisempaa tanssiharjoittelua sekä motivaatiota ja halua kehittyä tanssijana monipuolisesti. Opettajina toimivat ensi kaudella Evaleena Vuorenmaa ja Manu Uimi.

Latino Show kisaryhmät

Tanssikoululla on tällä hetkellä kilpailevia latinoshown pienryhmiä junioreissa, aikuisissa ja aikuiset 2 & 3 sarjoissa. Ryhmien tanssijoilta edellytetään vankkaa aikaisempaa pohjaa latinalaistansseista. Ryhmien vastuuvetäjinä Dance Actionsillä toimivat Minna Tanttu, Markku Luttinen ja Mira Aho. Ryhmien päätavoite on Latino Shown SM-kilpailut Seinäjoella 14.-15.4.2018. Lisätietoja voi kysellä: minna.tanttu(at)danceactions.fi.

Koetanssi ja infotilaisuus: Perjantaina 25.8. klo 18.30-19.30. Paikka: Nekalan tanssistudio, Mäntyhaantie 2, 33800 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä rekistöröitymisen yhteydessä.  Rekisteröinti  klo 18-18.20. Ilmoittautumiset pyydetään ennakkoon 23.8 mennessä osoitteeseen info(at)danceactions.fi. Ilmoittautuessasi mainitse nimi, syntymäaika, puhelinnumero sekä kerro lyhyesti minkälainen tanssitausta sinulla on.

Dance Actions Show pienryhmät

Kids 1  & 2

 • Valmentajat Mira Aho & Kerttu Peiponen
 • Koetanssi: Ryhmien tanssijat valitaan Dance Actions Kidsien treenitunnilla.

Juniorit 1  & 2

 • Valmentaja Kerttu Peiponen
 • Treenit maanantaisin DA Cityllä klo 16.15-17.15
 • Koetanssi: Perjantaina 4.8. klo 18.30-19.30. Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä rekistöröitymisen yhteydessä.  Rekisteröinti  klo 18-18.20, jolloin saliin pääsee myös lämmittelemään. Ilmoittautumiset pyydetään ennakkoon 3.8 mennessä osoitteeseen info(at)danceactions.fi. Ilmoittautuessasi mainitse nimi, syntymäaika, puhelinnumero.

Dance Actions Street pienryhmät

Kids 1 & 2

 • Valmentaja Kerttu Peiponen
 • Koetanssi: Ryhmien tanssijat valitaan Dance Actions Street Kidsien treenitunnilla.

Juniorit

 • Valmentaja Henna-Riikka Seima
 • Treenit torstaisin klo 16.15-17.15 DA Cityllä
 • Koetanssi: Torstaina 3.8. klo 18.30-19.30. Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä rekistöröitymisen yhteydessä.  Rekisteröinti  klo 18-18.20, jolloin saliin pääsee myös lämmittelemään. Ilmoittautumiset pyydetään ennakkoon 2.8 mennessä osoitteeseen info(at)danceactions.fi. Ilmoittautuessasi mainitse nimi, syntymäaika, puhelinnumero.

Aikuiset

 • Valmentaja Henna-Riikka Seima.
 • Treenit torstaisin klo 16.15-17.15 DA Cityllä
 • Koetanssi: Torstaina 3.8. klo 18.30-19.30. Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä rekistöröitymisen yhteydessä.  Rekisteröinti  klo 18-18.20, jolloin saliin pääsee myös lämmittelemään. Ilmoittautumiset pyydetään ennakkoon 2.8 mennessä osoitteeseen info(at)danceactions.fi. Ilmoittautuessasi mainitse nimi, syntymäaika, puhelinnumero.

Dance Actions Disco pienryhmät

Juniorit 1 & 2

 • Valmentaja Manu Uimi
 • Treenit tiistaisin DA Cityllä klo 16-17
 • Koetanssi: Maanantaina 24.7. klo 17.00 – 18.15, ilmoittautuminen paikan päällä klo 16.30 – 16.50 Paikka: Dance Actions City, Pyhäjärvenkatu 1C, 33200 Tampere. Hinta 10 €, maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä.

 

KOETANSSIT

Valintakokeet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille riippumatta siitä ovatko he nykyisiä Dance Actionsin oppilaita vai ei. Toivomme, että hakijalla olisi ryhmästä riippuen vähintään 1-3 vuoden kokemus tanssista, mutta ehdottomasti tärkeintä on asenne, eli halu ja motivaatio kehittyä tanssijana. Kaikki liikunta- ja tanssitausta on eduksi. Valintakoetta varten ei tarvitse valmistella mitään etukäteen. Pääsykoe on normaali tanssitunti, sisältäen erilaisia tanssijan taitotasoa mittaavia perusharjoituksia sekä koreografia-osuuden. Varaudu, että koetanssi saattaa venyä ilmoitetusta ajasta.

Koetanssitunti maksaa 10 euroa ja se maksetaan käteisellä ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikille pääsykokeissa olleille ilmoitetaan valinnoista sähköpostilla tai puhelimitse.

Osaan jo valituista ryhmistä saattaa olla vielä vapaita oppilaspaikkoja. Vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella info(at)danceactions.fi