Erikoiskoulutus- ja kehitysryhmät kaudelle 2015-16

 

Tanssikoulun erikoiskoulutus(ek)-ryhmät on tarkoitettu aktiivisille ja motivoituneille tanssinharrastajille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti useamman kerran viikossa, esiintyä sekä osallistua erilaisiin tanssitapahtumiin ja –kilpailuihin. Erikoiskoulutusryhmässä tanssiminen vaatii sitoutumista ja ehdottomasti säännöllistä läsnäoloa tunneilla ja harjoituksissa, mutta se myös antaa vastineeksi paljon. Ryhmässä on mukavampi treenata, tanssitekniset taidot ja ilmaisu kehittyvät nopeasti.

 

LAPSET:

 

Dance Actions Kids (showtanssin muodostelmajoukkue)

Dance Actions Kids on tanssikoulun showtanssin muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella v. 2005 syntyneitä tai sitä nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta.  Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Mira Aho ja Kerttu Peiponen. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa: Tampereen keskustan toimipisteessä maanantaisin klo 18.15-19.30 ja Nekalan studiolla lauantaisin klo 11.15-12.45. Lisäksi ryhmän tanssijoilta edellytetään osallistumista vähintään kolmanteen vapaavalintaiseen viikkotuntiin tanssikoulun muusta tarjonnasta. Myös muu vastaava tanssia hyödyttävä harrastus voidaan katsoa hyväksi. Ryhmän kilpailullinen päätavoite on showtanssimuodostelma lasten ikäkausimestaruuskilpailuissa Oulussa 14.-15.5.2016. Jos hakija ei tule hyväksytyksi DA Kidseihin, hänellä on mahdollisuus päästä Showkids mini-ryhmään.

ShowKids mini

”Matalamman kynnyksen” – kehitysryhmä alle 11-vuotiaille tytöille ja pojille. Ryhmän päälaji on showtanssi ja se kokoontuu maanantaisin Tampereen keskustan studiolla klo 17.15 – 18.15 ja lauantaisin Nekalan studiolla klo 12.45 – 13.45. Ryhmään ei pääsykoetta, ilmoittautumiset tanssikoulun ilmoittautumis­jär­jes­tel­män kautta. Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Mira Aho ja Kerttu Peiponen.

Dance Actions Street Kids (katutanssin muodostelmajoukkue)

Street Kids on tanssikoulun uusi lasten hip hop muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella v. 2005 syntyneitä tai sitä nuorempia. Ryhmään valitaan tanssijat koetanssin kautta. Street Kidsit harjoittelevat syyskaudella torstaisin Kangasalla Omenatarhan päiväkodilla klo 18.00-19.00 (Street Kids tekniikkatreeni­tunti) ja perjantaisin Nekalan studiolla klo 18.15-19.15 (Street Kids muodostelmatunti). Ryhmään valittu tanssija voi käydä torstain Kangasalan tunnin sijaan jollain muulla hip hop tunnilla esim. Ylöjärvellä, Pirkkalassa, Lempäälässä tai Tampereella, jos treenaaminen Kangasalla ei onnistu. Street Kidseillä tulee olla vähintään kaksi hip hop tuntia viikossa, joista toinen on oltava kaikilla ryhmän jäsenillä perjantain Nekalan muodostelmatunti. Lisäksi ryhmällä on pari kertaa kaudessa leirityyppinen päivä Tampereen keskustan studiolla. Ryhmän opettajana toimii Kerttu Peiponen. Ryhmän kilpailullinen päätavoite on hip hop muodostelma lasten ikäkausimestaruuskilpailuissa Oulussa 14.-15.5.2016.

Street / hip hop Kehitysryhmä

Streetin kehitysryhmä koostuu 8-13 v. pojista ja tytöistä ja se kokoontuu Tampereen studioilla kahdesti viikossa. Ryhmässä treenataan erityisesti hip hopille tyypillistä liikkumista, lajin perusliikkeitä sekä niiden variaatioita Lisäksi tutustutaan myös muihin katutanssilajeihin. Opettajina toimivat Manu Uimi (ti) ja Patrik Riipinen (pe). Ryhmän tavoitteena on paitsi esiintyä, myös osallistua erilaisiin tanssikilpailuihin ja -tapahtumiin kauden aikana. Ryhmään ei ole pääsykoetta, mutta osallistujilta edellytetään aikaisempaa tanssiharjoittelua. Ilmoittautumiset tanssikoulun ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

 

Juniori- ja nuorisoikäiset sekä yli 16 vuotiaat:

 

Dance Actions Juniors (showtanssin muodostelmajoukkue)

Dance Actions Juniors on tanssikoulun showtanssin muodostelmajoukkue, jonka tanssijat ovat tulevalla kaudella 2001-2004 syntyneitä. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Yksi ryhmän kilpailul­lisista tavoitteista on showmuodostelma Performing Arts SM-kilpailuissa 11.-12.6.2016. Ryhmä harjoittelee Tampereen keskustan studiolla tiistaisin ja torstaisin sekä pari kertaa kaudessa leirityyppisen päivän lauantaisin. Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään yksi lisätunti tanssikoulun muusta tarjonnasta.  Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Henna-Riikka Seima ja Manu Uimi.

DA showdancers

Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden kehittyä tanssijana motivoituneessa seurassa ja tavoitteena on myös esiintyä ja osallistua erilaisiin kilpailuihin. Opetuksessa keskitytään tanssitekniikan opiskeluun, kehonhuoltoon ja monipuolisiin tanssisarjoihin. Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa ja lisäksi oppilas valitsee vähintään yhden muun tunnin tanssikoulun tarjonnasta. Ryhmään pidetään mahdollisesti täydennyshaku elo-syyskuussa. Tiedustelut: kerttu.peiponen(at)danceactions.fi

DA Spovers – Ylöjärven EK

Ylöjärven oma ek-ryhmä, joka kokoontuu ryhmänä kaksi kertaa viikossa: keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lisäksi oppilaan tulee valita vähintään yksi lisätunti tanssikoulun muusta tarjonnasta. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Ryhmän tavoitteena on monipuolinen ja pitkäjänteinen tanssitreenaaminen. Teknisten asioiden lisäksi tanssillinen ilmaisu kehittyy erilaisten luovien harjoitteiden avulla. Tunneilla yhdistyvät showtanssin lisäksi jazz- ja nykytanssitekniikat. Opettajina toimivat Sini Vainio ja Mira Aho.

Dance Actions Motion  (aikuisten showtanssin muodostelmajoukkue)

Dance Actions Motion on tanssikoulun aikuisten showtanssin muodostelmajoukkue. Ryhmään valitaan tanssijat pääsykokeiden kautta. Mukaan voivat hakea kaikki vuonna 2000 tai sitä ennen syntyneet. Ryhmän kilpailullinen päätavoite on showmuodostelma Performing Arts SM-kilpailuissa 11.-12.6.2016. Ryhmä harjoittelee Tampereen Dance Actions Cityllä torstaisin klo 18.15-20.15. Lisäksi oppilas valitsee vähintään kaksi vapaavalintaista tanssituntia tanssikoulun muusta tarjonnasta. Erikois­tapauksissa myös muu vastaava harjoittelu voidaan katsoa hyväksi.  Ryhmän vastuuopettajana ja -koreografina toimii Janita Rantanen.

Artimals – täydennyshaku

Artimals on tanssikoulun vuodesta 2013 toiminut ek-ryhmä, johon haetaan ensi kaudelle 3-6 uutta, vähintään 14 vuotta täyttänyttä tanssijaa. Ryhmän päätanssilajit ovat show-, jazz- ja nykytanssi. Ryhmän vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Janita Rantanen ja Joel Alalantela. Tulevan vuoden aikana ryhmän tanssijat kehittävät teknisiä ominaisuuksiaan, ilmaisuaan ja tutustuvat tanssiin taiteena. Ryhmä tulee osallistumaan kilpailuihin sekä erilaisiin tanssitapahtumiin ohjaajien valintojen mukaan. Ryhmä treenaa yhdessä kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Disco intensiivi -kehitysryhmä

Disco on nopeutta, voimaa ja notkeutta vaativa sähäkkä tanssilaji. Uusi intensiiviryhmä tähtää discotanssin aktiiviseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Intensiiviryhmään voivat hakea kaikki yli 12 vuotiaat (myös 16+) aktiivisesti ja monipuolisesti tanssia harrastaneet tanssijat, joilla on halu kehittyä ja tähdätä myös discotanssin kilpailuihin. Ryhmän tanssijoilta edellytetään jo hyvää oman kehon tuntemusta ja fyysistä kuntoa sekä ennen kaikkea räväkkää ”in your face”- asennetta! Ryhmän jäsenistä tullaan syksyn aikana valitsemaan ainakin yksi pienryhmä, joka osallistuu discotanssin SM-kilpailuihin, jotka ovat Liedossa 23.4.2016. Ryhmän opettajana ja koreografina toimii Manu Uimi.

FlowFlakes

Jatkava kaksivuotinen ek-ryhmä. Seuraava täydennyshaku tulossa kaudelle 2016-17.

Latinoshow EK

Latinoshow yhdistää showtanssitekniikoita ja -elementtejä Latinalaisessa Amerikassa syntyneisiin tanssilajeihin kuten cha-cha, samba, rumba, salsa jne. Mukaan voivat hakea kaikki vuonna 2000 tai sitä ennen syntyneet. Ryhmän tanssijoilta edellytetään aikaisempaa kokemusta latinalaistansseista ja monipuolinen tanssitausta on eduksi. Ryhmä treenaa tiistaisin Tampereen keskustan studiolla ja vastuuopettajina ja -koreografeina toimivat Minna Tanttu ja Markku Luttinen. Ryhmän jäsenistä tullaan syksyn aikana valitsemaan ainakin yksi pienryhmä, joka osallistuu Latino Show SM-kilpailuihin keväällä 2016. Ryhmään ei erillistä pääsykoetta, ilmoittautumiset tanssikoulun ilmoittautumis­jär­jes­tel­män kautta. Lisätiedot: minna.tanttu(at)danceactions.fi

Vakio- ja latinoshow  30+

Tämä ryhmä on juuri sinulle, joka olet joskus harrastanut tosissasi kilpatanssia, mutta syystä tai toisesta vaativan lajin harrastaminen on keskeytynyt ja jäänyt taakse. Tanssivarvastasi kuitenkin kutittaa jatkuvasti ja olisi mukava verestää joskus opittuja taitoja mukavassa seurassa, treenata edes kerran viikossa puolitosissaan, mutta huumoria unohtamatta! Ryhmässä tehdään erilaisia vakio- ja latinalaistanssien perusharjoituksia – ja kuvioita sekä perinteisiä rajoja rikkovia koreografioita. Ryhmä sopii yhdessä mahdollisista esiintymisistä ja/tai latinoshow-kilpailuihin osallistumisesta. Ryhmään ei ole pääsykoetta ja siihen voi osallistua yksin tai parin kanssa. Ilmoittautumiset tanssikoulun ilmoittautumis­jär­jes­tel­män kautta. Lisätiedot: minna.tanttu(at)danceactions.fi

 

**************************************************************************************************************************************************************************************************************************

PÄÄSYKOKEET

Valintakokeet pidetään elokuussa Tampereen keskustan studiollamme osoitteessa Pyhäjärvenkatu 1C.

Koetanssi 1: Dance Actions Spovers (Ylöjärvi EK), v. 2004 syntyneet tai sitä vanhemmat

Tiistaina 11.8. klo 17.30 – 19.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.00 – 17.20

Koetanssi 2: Dance Actions Juniors v. 2001- 2004 syntyneet tanssijat

Torstaina 13.8. klo 17.00 – 18.30, ilmoittautuminen paikan päällä klo 16.30 – 16.50

Koetanssi 3: Dance Actions Kids, lapset v. 2005 syntyneet tai sitä nuoremmat

Lauantaina 22.8. klo 14.30 – 16.00, ilmoittautuminen paikan päällä klo 14.00 – 14.20

Koetanssi 4: Artimals täydennyshaku ja aikuisten muodostelmaan hakevat tanssijat

Lauantaina 22.8. klo 17.30 – 19.30, ilmoittautuminen paikan päällä klo 17.00 – 17.20

Koetanssi 5: Dance Actions Street Kids täydennyshaku

Tiistaina 4.8. klo 18.30 – 19.30

 

Pääsykokeet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille riippumatta siitä ovatko he nykyisiä Dance Actionsin oppilaita vai ei. Koetanssitilaisuus on ilmainen. Toivomme, että hakijalla olisi ryhmästä riippuen vähintään 1-3 vuoden kokemus tanssista, mutta tärkeintä on asenne eli halu ja motivaatio kehittyä tanssijana. Kaikki liikunta- ja tanssitausta on eduksi. Valintakoetta varten ei tarvitse valmistella mitään etukäteen. Valintatilaisuus on normaali tanssitunti, sisältäen erilaisia tanssijan taitotasoa mittaavia perusharjoituksia sekä koreografia-osuuden. Pääsykokeissa olleille ilmoitetaan valinnoista sähköpostilla tai puhelimitse.

 

USEAMPAAN EK-RYHMÄÄN PYRKIMINEN

Useampaan ek-ryhmään pyrkiminen on mahdollista ja tanssikoulu on pyrkinyt järjestämään eri ryhmien treeniajat niin, että useammassa ryhmässä tanssiminen onnistuu myös käytännössä. Useampaan ryhmään mahdollisesti valituille tehdään harjoitusaikataulu yksilöllisesti yhdessä ryhmien vetäjien kanssa.

SITOUTUMINEN JA MAKSUT

  • Erikoiskoulutusryhmään sitoudutaan vuodeksi eli kaudeksi syksy 2015 – kevät 2016.
  • Vastaanottaessasi paikan ek-ryhmässä sitoudut käymään harjoituksissa säännöllisesti ja maksamaan ryhmän kausimaksut.
  • Ek- ryhmien syksyn kausimaksut vahvistetaan elokuussa ennen kauden alkua. Valitsemistaan lisätunneista oppilas saa -50% alennuksen (Tämä alennus koskee vain tanssikoulun normaaleja viikkotunteja, ei esim. ek-ryhmiä tai leirejä)
  • Kausimaksun lisäksi tanssijat maksavat itse kilpailujen kilpailu- ja jäsenmaksut, vaatetuksen sekä mahdolliset matka- ja majoituskulut.
  • Kevätkauden kausimaksut vahvistetaan tammikuussa.
  • Useampaan ek-ryhmään osallistuva maksaa täyden hinnan ensimmäisestä (kalliimmasta) ryhmästä ja saa -30% alennuksen toisesta ryhmästä.

LISÄTIEDOT

Dance Actions puh. 040 735 1753 tai info(at)danceactions.fi